Общество и власт

Публикации от Понеделник, 13 юни 2016

И тогава... спря с една ръка бързия влак!

Този текст е публикуван в приложението на в. "БАНКЕРЪ" - "Параграф 22", на 23 април 2005 година. Поводът няма нищо общо с днешния всенароден празник - рожденият ден на премиера Бойко Борисов. За сметка на това обаче медийното отразяване на всяка Негова крачка и сричка си е все толкова слугинско.

Едва ли има смисъл да споменавам кои са тия медии, как се казват въпросните формални собственици и чии кирливи ризи се опитват да препират непрекъснато. 

В случая по-важното е друго: че и Бойко Борисов не е мръднал ни на йота от "онова", което имахме в негово лице като главен секретар на МВР, като кмет на София и като властелин на първото гербаджийско правителство. Същото двуличие, същото прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава, същите чупки в кръста...

Продължава...

Офшорка "лапна" печатницата на Гочева

Кипърско дружество завзема медийния пазар у нас. То е регистрирано в скромен апартамент в провинциалния град Лимасол на остров Кипър. Офисът № 303 в кооперация в не толкова престижен квартал е седалището на "А.Е.Бест съксес сървисис лтд" (виж снимките). През октомври 2011-а  то създава своя дъщерна фирма у нас със същото име "А. Е. Бест съксес сървисис България" ЕООД и се настанява трайно на медийния ни пазар. Цитираната фирма е притежание на друго дружество - също регистрирано в островната държава: CHM Trustee Services Ltd. 

Продължава...
Абонамент чрез RSS