Общество и власт

Публикации от Сряда, 15 юни 2016

България, НАТО, Черно море*

Отказът на българското правителство да се присъедини към създаването на т.нар. "общ черноморски флот на НАТО", макар и формулиран по проблемен начин, трябва да се разглежда в реалния контекст на предизвикателствата пред сигурността в Черно море и възможностите на Североатлантическия съюз да отговори на тези предизвикателства.

Обединението на ВМС на Румъния, България, Украйна и Турция няма да създаде "флот на НАТО", а по същество ще бъде политическо присъединяване на първите три страни към ВМС на Турция. България тепърва смята да закупи два кораба, състоянието на ВМС на Румъния и Украйна не е драматично по-добро от това на България.

Продължава...

Записки от кочината на Темида: В началото бе... лакомията!

Преди няколко дни писахме за поредния гаф, направен от кмета на Неделино Боян Кехайов (виж ТУК). Нееее, далеч сме от мисълта, че днес пак ще ви досаждаме с неадекватното (а на моменти дори престъпно) поведение на тамошните управници. Просто ще си "копнем" крилатата фраза на руския литературен критик, публицист и философ Висарион Г. Белински (1811-1848 г.) - "Да се разсъждава правилно и да се разсъждава логично са две различни неща!", и ще започнем да търсим причините, поради които България е призната за еталон, какъвто нормално мислещ човек трудно може да си представи.

Продължава...
Абонамент чрез RSS