Общество и власт

Публикации от Четвъртък, 02 юни 2016

Кметът на Неделино пак настъпи мотиката

 

Когато човек не знае къде и за какво е назначен, или става работохолик (т.е. започва да се напива на работното си място, както гласи една интерпретация на това определение), или започва да прави глупост след глупост.

Същата работа и с бившия полицай Боян Кехайов. След като спечели последните местни избори в Община Неделино просто така - без предизборна програма, без официалната подкрепа от нито една политическа сила и без да е работил в Неделино от 1999 г. насам, той изведнъж се оказа в небрано лозе. И започна да оправдава собствената си некомпетентност, разпространявайки врели-некипели по адрес на предшественика си:

Продължава...

Германия реши: Турция е извършила геноцид

Въпреки заплахите на Анкара, германският Бундестаг единодушно прие резолюция, с която обявява за геноцид избиването на арменци в Турция

 

Германският Бундестаг единодушно (само с един глас против) прие резолюция, с която обявява за геноцид избиването на арменци в Турция през 1915-1916 година. Резолюцията беше предхождана от сериозни политически напрежения. Турското правителство до последния момент предупреждаваше Берлин да не допуска понятието „геноцид”, отправяйки нескрити намеци за важната сделка за бежанците. Натиск имаше дори върху германски депутати от турски произход, а лобистките организации - както на турците в Германия, така и на арменците - до последно с всички сили се бореха за своите противоположни каузи.

Продължава...
Абонамент чрез RSS