Общество и власт

Публикации от Четвъртък, 23 юни 2016

Съдът в Страсбург осъди Унгария за уволняването на председателя на Върховния съд

Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) осъди Унгария за освобождаването на председателя на Върховния съд Андраш Бака от поста му през 2012 г., преценявайки, че той е бил наказан за критиките си срещу правителството на премиера Виктор Орбан, предаде Франс прес в четвъртък.

Чрез преждевременното му пенсиониране унгарските власти са накърнили правото на свобода на словото на магистрата, критикувал политиката на управляващите консерватори, посочи съдът в окончателното си решение, потвърждавайки първо решение от 2014 година.

Продължава...

Властта ще бори одиторските мастодонти

Властта тръгна на поход срещу големите одитори. Банките, пенсионните фондове и застрахователните компании ще бъдат подлагани на т. нар. "съвместен одит", който се извършва едновременно от две одиторски компании.

Това ще стане, ако бъде одобрен новият Закон за независимия финансов одит, който в четвъртък бе гласуван на първо четене от бюджетната комисия в парламента.

"При съвместния одит дружествата си поделят дейностите по задължителния одит и изготвят съвместен доклад", се посочва в мотивите към законопроекта на Министерството на финансите.

Продължава...

Да срещнеш в Брюксел бивш "полицай" на ИДИЛ...

 

Абу Мусаб е напуснал терористичната организация преди година, като се смесва с потоците бежанци, бягащи от Сирия. Днес този мъж, въпреки тежкото си минало (работил е и като икономист за режима на Башар Асад), изобщо не се страхува. И съвсем спокойно се разхожда из улиците на Брюксел. За "Сан-фроа"[1] той се съгласи да се върне назад в спомените си и да разкаже за премеждията си.

Продължава...

Либерализация энергетического рынка – бόльшая конкуренция для более доступной электроэнергии

АО „Энекод“ - лицензированный торговец электроэнергией и координатор стандартной балансирующей группы, в которой участвуют как крайние потребители, так и производители. Компания ориентируется к структурированию комбинированных продуктов с целью повышения стоимости предлагаемой услуги

 

Процесс либерализации рынка электроэнергетики в Болгарии вступил в свою финальную фазу. В 2016 году был дан старт двум долгожданным событиям. 19 января на Болгарской независимой энергетической бирже (БНЭБ) был дан успешный старт первой реальной торговой сессии на рынке. А начиная с 1-го апреля доступ к рынку электроэнергии, по свободно договоренным ценам, был дан и самой большой группе крайних потребителей – бытовых и небольших хозяйствующих клиентов без монтированных приборов учета электроэнергии с почасовым измерением.

Продължава...

Илхан Кючюк от Лондон: Гласувайте за оставане, защото Великобритания без ЕС ще бъде просто Британия

Вицепрезидентът на партия АЛДЕ бе единственият български политик, който участва в кампанията няколко дни преди референдума на 23 юни

Евродепутатът от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк – бе единственият български политик, който се включи на терен в кампанията за оставане на Великобритания в ЕС. Кючюк, който е и вицепрезидент на европейските либерали, оказа подкрепа на колегите си в последните решаващи дни преди провеждането на референдума за бъдещето на Великобритания.

Продължава...
Абонамент чрез RSS