Общество и власт

Публикации от Петък, 03 юни 2016

ОПГ, свързана с “Килърите” и ПИБ, пере пари от трафик на наркотици

Акцията е след сигнал от DEA, българските власти покриват мафиотската група

Килърите" на Мила Георгиева организирали мащабен трафик на цигари и наркотици, и кражби от еврофондове. Помагат им бивши и настоящи служители на ДАНС. "Инвестициите" в престъпния бизнес и изпирането на парите от престъпната дейност ставали с кредити и кешови плащания от "Първа инвестиционна банка" (ПИБ).

Продължава...

Тежки клинични последствия в БЛС

Всеки месец българските лекари плащат членски внос на Българския лекарски съюз (БЛС), за да могат да упражняват професията си. Дължат и глоба, ако са прекъснали плащането и искат да възстановят правото си да практикуват. Плащат за удостоверение за работа в чужбина. От своя страна БЛС се задължава членовете да получават пълна защита на интересите си чрез подписване на Национален рамков договор. Това е рентгенът на правата и задълженията в съсловната организация.

Опънатата жица, по която тече високо напрежение, е информацията. Или по-точно липсата на информация. Българските лекари имат право да получават информация за всичко свързано с дейността на съюза и да знаят как се изразходват парите им от членския внос. В сайта на съсловната организация обаче те няма да получат информация за това което ги интересува.

Продължава...
Абонамент чрез RSS