Общество и власт

Бунтовете не трябва да са срещу Гешев и ВСС, а срещу парламента и партийните централи!

Адски е лесно (а и приятно) цялата вина за подигравката "Гешев - главен прокурор на Република България" да бъде хвърлена върху четири персони - Сотир Цацаров, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Ахмед Доган. Не че всеки от тях няма по един-два пръста в историята, но дали само те са виновни, че станахме за посмешище и на кокошките?  

Продължава...

Правосъдният министър "заработи" 50 млн. лв. от Норвежкия механизъм*

В началото на седмицата (11 февруари) националният омбудсман представи Осмия годишен доклад на Националния превантивен механизъм (НПМ). За незапознатите - става дума за специализирана дирекция, която наблюдава местата за задържане и лишаване от свобода (затвори и арести), за центровете за настаняване от семеен тип за деца и възрастни, психиатрии, домове за възрастни с увреждания, психични разстройства и деменция, центрове за мигранти и бежанци...

Продължава...

Недосегаемият викна "Дръжте недосегаемите!"*

С питането си до Конституционния съд по адрес на държавния глава Румен Радев, главният прокурор Иван Гешев потвърди очевидното! Не конституцията е чак толкоз некачествена или е изживяла живота си, а законовите и подзаконовите нормативни актове, които трябва да я претворят в дела надолу по веригата "законодателна власт - изпълнителна власт - граждани - съдебна власт", са писани колкото за бог да прости.

Продължава...
Абонамент чрез RSS