Общество и власт

Техника за 3 млн. евро в новото имение на Доган!

Техника за 3 млн. евро в новото имение на Доган!

Новото имение на Ахмед Доган край Бургас се строи по последните изисквания на най-модерните системи за безопасност, наблюдение и техническо обезпечение. Цялата сграда с прилежащата инфраструктура е струвала около 1,5 милиона лева на строителите от фирмата "Хемрес-Солар".

За оборудването обаче са платени чудовищни пари. В имението са инсталирани над 50 наблюдателни камери с много голяма разделителна способност, вградена е сигнална техника във всички точки на имота. Отделно има сателитно наблюдение и връзка, както и подводни сонари за атаки от морето. В стаите са изградени специални сектори на сигурност, които при терористична или криминална атака могат да осигурят убежище на обитателите на сарая. Става въпрос за вградени стаи, които могат да се затварят херметическа, а вътре има вода и храна за две седмици. Те разполагат и със сателитна връзка, чрез която могат да се обадят за помощ.

В имението има изградено и подземно скривалище, също оборудвано с много скъпа техника и продукти за цял месец.  Цялата луксозна вила има централно компютърно управление, което струва 120 000 евро. Чрез него може да се контролира температурата, влажността на въздуха, вентилацията, както и шумовата среда. За целта пък е било закупено оборудване - модерни климатични инсталации, шумоизолатори и сигнални уредби. Във всяка стая има огромни плазмени телевизори, интернет връзка и антени за външни контакти.

Според хора, които са строили имението, в подземието има изграден специален док, в който се помещава малка подводница. Тя  е четириместна и струва 1,2 милиона евро. Подводницата е за  екстрени случаи и е средство за бързо бягство под вода. За целта има изкопан подводен канал в морето, по който може да се избяга от вилата.

 

"Перископ"

 

Още по темата - ТУК

 

Бел. ред: Дори и да нямаше "гараж" за подводница и подводница, цялата тази история онагледява само едно: безочието на т. нар. властимащи и простотията на народа, който продължава да ги праща в парламента, правителството и общините, вместо да ги измете с голямата... тояга! 

Коментари

нагоре