Общество и власт

Публикации от Понеделник, 29 юни 2015

Евгени Иванов: Прокурорите са подложени на натиска на силните на деня!

Против сме правосъдният министър да предлага административни ръководители и колегия във ВСС с блокиращо вето от членовете на парламентарната квота, казва председателят на асоциацията на прокурорите в България

- Г-н Иванов, какво е становището на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) по предлаганите промени в конституцията и Закона за съдебната власт?

- Ние винаги сме подкрепяли идеята за реформа, защото осъзнаваме, че е назряла необходимостта от такава в съдебната власт. Активно участваме в дебатите и сме отстоявали своите идеи, а сега, когато се появиха реални предложения за изменения в законодателството, изготвени от Министерството на правосъдието (МП), се включихме дейно и в тяхното обсъждане.

Ние не сме против реформата, но това, което най-много пречи на прокурорите за ефективен работен процес, е нормативната уредба - изключително остаряла и закостеняла, и това, че ежедневно сме подложени на агресивния натиск на “силните на деня”.

Продължава...

Иран предупреждава: Турската армия ще навлезе в Сирия

Източници от авторитетния турски вестник „Хюриет” информират, че на 18 юни турският премиер Давудоглу е поискал от армията да навлезе в северната част на Сирия, „за да предотврати сблъсъци между ИД и кюрдските сили, водени от Партията Демократичен съюз (ПДС), за да не допусне ПДС да установи контрол върху турско-сирийската граница и за да се създаде зона за сигурност срещу новата вълна от бежанци на сирийска, а не на турска територия.”

Продължава...
Абонамент чрез RSS