Общество и власт

Публикации от Вторник, 09 юни 2015

Абсурд е ортак на Барона да има оръжеен лиценз!

Наистина няма такава държава като милата ни татковина. Откъдето и да погледне човек - всичко ни е сбъркано. Хеле пък принципите, по които т. нар. политически елит от 25 години уж ни управлява. Нарочно не споменавам при коя партия управлението е било най-сбъркано и кои нейни емисари в законодателната и изпълнителната власт са сътворили най-големите поразии. Причината е очевидна - нито ще ни стигне времето да подредим подобен указател, нито някой ще има нервите и търпението да го изчете докрай. Ето защо започваме с последното доказателство, че на задкулисието изобщо не му пука кой е министър-председател или какви на цвят са партийните книжки на депутатите от управляващото мнозинство.

На 6 юни бившият оръжеен гигант ВМЗ-Сопот отново влезе в черните хроники. Този път заради инцидент на ведомствения полигон в с. Анево, при който един човек загина, а четирима бяха тежко ранени. Според първоначална информация загиналият и един от пострадалите са американски граждани, другият пострадал е канадец, а останалите двама - българи.

Инцидентът е станал по време на планови експериментални стрелби. „Инфекцията“ е станала при стрелба с гранатомет, гласи вкратце съобщението на Пловдивската окръжна прокуратура.

Продължава...

Вместо да задейства депутатите си, ГЕРБ удължи "дървения" мораториум!

Мораториумът върху износа на дървесина остава в сила, докато не бъдат приети промени в Закона за горите, въпреки че днес изтече 3-месечния му срок. Това заяви пред "Хоризонт" в предаването "Преди всички" заместник-министърът на земеделието Георги Костов. Забраната бе наложена от управляващите с мотива, че за три месеца те ще сколасат и с написването, и с приемането на нормативните промени, които ще ограничат рязко незаконната сеч и контрабандния износ на дървесина. В ефира на БНР, заместник-министърът на земеделието подчерта:
"Мораториумът върху износа на дървесина е формулиран за срок от три месеца, но и до извършването на законодателни промени, и според юристите, които ни консултират, моръториумът все още е в сила.

Продължава...
Абонамент чрез RSS