Общество и власт

Публикации от Понеделник, 11 януари 2016

ВG-докладът на ЕК за 2015 г. пак щял да бъде унищожителен! Ха, ха...

В края на януари Европейската комисия ще огласи поредния доклад за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Според колегите от "Фрогнюз", които първи се сетиха за предстоящото събитие, въпросният доклад щял да бъде унищожителен като съсипващите критики са прошнуровани и прономеровани в няколко направления:

  • провалът на поредния опит за реформа на съдебната система;
  • смазващата (все още) корупция по високите етажи на властта;
  • контролът на мафиотския кръг #Кой? върху цели държавни институции;
  • записаните разговори между съдиите Румяна Ченалова и Владимира Янева като доказателство за задкулисните механизми, чрез които се управлява съдебната система;
  • отказът на държавата да установи истината за разгрома на Корпоративна търговска банка и разграбването на активите й;
  • продължаващата липса на правила за придобиване на медии и пълната неяснота за техните собственици като средство за ограничаване свободата на словото и репресиране на "непослушните" журналисти...
Продължава...

Как България доставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ

И най-строго пазените тайни излизат наяве. Мафиотският картел, който управлява България, беше хванат да снабдява "Ал Кайда" и ДАЕШ с наркотици и оръжия по поръчка на ЦРУ както в Либия, така и в Сирия. Проблемът е още по-сериозен, тъй като България е член на НАТО и ЕС.

 

Изглежда, че всичко е започнало инцидентно. От около тридесет години фенетилинът е използван като наркотик, който покачва резултатността в спортния свят на Западна Германия. Според треньора Петер Нойрурер повече от половината атлети го използват редовно. [1] Българските наркодилъри виждат добра възможност в тази ситуация и след разпадането на СССР до влизането на България в Европейския съюз те започват да го произвеждат и незаконно да го внасят в Германия под името каптагон.

Продължава...

Агент на ДАНС пускал детско порно в интернет

Агент от ДАНС се разследва за разпространение на порно с деца в интернет. Това съобщиха от МВР. Информацията е потвърдена от шефа на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП Явор Колев. Служителят на ДАНС, чието малко име е Николай, работи в сектора, занимаващ се с разследване на икономически престъпления. На 23 октомври той е бил задържан.

След сигнал и няколкомесечна оперативна работа, в петък ченгета направили обиск в кабинета на агента в ДАНС. Нахлули и в дома му, откъдето иззели личния му компютър. В него полицаите открили множество снимки и клипове с порнографско съдържание. Участниците във видеото и фотосите били малолетни и непълнолетни лица.

Продължава...

Уволниха US контра-адмирал за ровене в порно сайтове през работно време

Командването на Военно-морските сили на САЩ освободи от заеманата длъжност в Тихоокеанския флот контраадмирал Рик Уил заради използването на служебен компютър за разглеждане на порнографски материали през работно време, съобщи официалният флотски рупор на САЩ - вестник Navy Times, цитиран от световните медии.

Официалната причина за наказанието е обявена като „резултати от разследване на нецелево използване на държавна компютърна техника”. Стана ясно обаче, че Уилямс е разглеждал порнографско съдържание на своя компютър.

Контраадмиралът е заемал различни високи постове в Тихоокеанския флот на САЩ, участвал е и в операции в Афганистан и Ирак.

"Параграф 22"

Още по темата

Продължава...

Сделките за приятели на КЗК

Свикнахме напоследък да научаваме, че депутатът от ДПС Делян Пеевски купува тази или онази фирма. През август миналата година, когато младият и успял бизнесмен се появи официално в "Булгартабак", това си беше истинска новина. После "влизането" му в "Юрий Гагарин", "Техномаркет" и куп други дружества се отразяваше и приемаше като нещо нормално. Няма протести и плакати с "КОЙ?", няма недоволство..., така че по всяка вероятност преформатирането на бизнеса ще продължи по план. 

Зад всички тези сделки обаче се крие и още нещо. Независимо дали става въпрос за купуване, придобиване или сливане, появата на Пеевски в търговските регистри задължително става с одобрението на държавата - в лицето на Комисията за защита на конкуренцията и нейния председател Петко Николов.

 

Мандатът на Николов изтече още на 23 септември миналата година, само че той продължава да стои на поста заради бездействието (случайно или не съвсем) на депутатите, които така и не намират време да задвижат процедурата за избор на нов шеф на конкуренцията. И вече се чуват мнения, че властта не бърза със смяната на "удобния" Петко именно заради необходимостта от одобрението на някои ключови сделки.

Продължава...
Абонамент чрез RSS