Общество и власт

Публикации от Вторник, 12 януари 2016

Сметната палата разкри, че се продават моркови с олово и ГМО пуканки

Одитен доклад критикува работата на Агенцията за безопасност на храните
 
Българинът няма надеждна защита от некачествени и вредни храни. Това разкрива докладът на Сметната палата за работата на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). В него са дадени конкретни примери за моркови, "натежали от олово", овесена каша с отровни гъбички, лазаня с месо, третирано с хормони и др. В много случаи част от лошата стока е хваната в складове и е иззета, но други количества са стигнали до хладилниците ни, а никой не е предупредил и приканил купувачите да върнат опасните храни.
Продължава...

Имало едно време България

Имало едно време една държава. Тя си имала господар. Рядко говорел, но като си отворел устата, от нея падала жълтица. И целият народ се заигравал с неговата жълтица, защото си нямал свои. Уморил се този господар от държавните дела, решил да се оттегли. За свой заместник посочил човек, който много обичал да говори и от устата му като от джоб се изсипвали монета след монета, ама обикновени и дребни. Така хем пак имало кой да дава повод на хората да се заиграват, хем било ясно, че само от устата на стария господар може да излезе жълтица.

Продължава...

ПИБ финансира Петьо Блъсков за покупката на в. "Труд"

Сделката, чрез която в средата на декември 2015 г. Петьо Блъсков придоби вестник "Труд" от Венелина Гочева, е финансирана от Първа инвестиционна банка. Това става ясно от договор за залог на търговското предприятие на "Труд медиа", който е бил подаден пред Агенцията по вписванията миналия петък, но все още не е вписан. Дружеството, чрез което стана прехвърлянето, заедно с марките "Труд", "Дневен Труд", "Жълт Труд", "Седмичен Труд", "Нощен Труд" е било заложено срещу 3.7 млн. евро кредит, които ПИБ е отпуснала на "Блъсков медиа". От тях в момента на пазара излизат само "Труд" и "Жълт Труд".

Продължава...

Христо Стоичков заведе "Каталунците" от Кирчево при Меси и компания

Да посетиш Барселона е незабравимо преживяване, с което не малко българи могат да се похвалят. Да се разходиш из музея на "Камп Ноу" също е тръпка, позната на мнозина футболни фенове в България. Но да гледаш мач на Барса на живо и да стиснеш ръката на Лео Меси и неговите съотборници... Е, това вече се нарича мечта, която само броени българи са успели да осъществят.

Това е историята на националните шампиони от последния сезон на футболния турнир за аматьори "Kamenitza Фен Купа". Съдба или чиста случайност тяхното име е „Каталунците“ от село Кирчево, Ловешка област, и всеки един от тях е запален привърженик на испанския гранд.

Продължава...
Абонамент чрез RSS