Общество и власт

Публикации от Сряда, 13 януари 2016

Полицай в Германия: Забраняват ни да арестуваме бежанци

Полицията в Германия е получила инструкции да не арестува бежанци, които се опитват да се скрият от проверки, разказа служител, пожелал да остане анонимен пред в. „Билд“, цитиран от ТАСС. „В началото идваха семейства с деца, които бяха образовани, по-голямата част от тях говореха английски. Сега 95% от пришълците са сами мъже. Половината от тях нямат нито паспорти, нито каквито и да е документи“, разказва полицаят. Хората не знаят колко страшно е в действителност положението с мигрантите.

Продължава...

Започва Осмия фестивал на киното от Близкия изток и Северна Африка в София

 14 януари  31 януари
Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8, Къща-музей Панчо Владигеров, Чешки център, Институт Сервантес
 

„Sofia MENAR Film Festival е кинофестивал, който запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия Изток и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.
Събитието се провежда всяка година през януари и тече паралелно в София и други големи български градове. Организира се от „Позор” и е най-мащабното подобно културно събитие за Балканите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS