Общество и власт

Публикации от Четвъртък, 21 януари 2016

БСК : На международния пазар петролът поевтиня с 43.4%, в България – с едва 12.2%

След като се сринаха цените на горивата, защо бизнесът не намали цените на продукцията си. На този въпрос отговарят от БСК в откритата преди дни рубрика на сайта си „Стига вече”. В България цената на бензина А95 намалява с 12,2 на сто, а на дизела – с 9 на сто (дек.2015/дек.2014 г.), докато цената на петрола на международните пазари за същия период намалява с 43,4 на сто.

От БСК посочват, че в средата на януари 2016 г. България е сред страните с най-скъпи горива преди облагане с данъци, такси и акцизи (0.465 евро за бензина и 0.473 евро за дизела), като по-високи цени на бензина имат само Испания, Дания и Малта, а по-скъп дизел - Ирландия, Португалия, Чехия, Дания и Малта.

Продължава...

Ето кои са насилниците от Кьолн

След събитията в Кьолн цяла Германия се пита: "Откъде се взеха тези крадци, побойници и изнасилвачи?". Следите водят към марокански младежи, пристигнали в Германия с цел да изкарват "лесни пари", вършейки престъпления.

„Да си хванеш жена с валидни документи за самоличност или дори с европейско гражданство е истински джакпот”, обяснява Мохамед пред репортер на вестник „Ди Цайт”. Мохамед е пристигнал преди няколко месеца в кьолнския квартал Калк, а преди това е бил в Южна Италия, където за мизерни пари работил като берач на маслини. Благодарение на WhatsApp и Facebook научил, че положението в Германия е много по-обещаващо.

Продължава...
Абонамент чрез RSS