Общество и власт

Публикации от Понеделник, 04 януари 2016

​Мръсните войни в ДПС и жертвите на Доган

Сокола ползваше активистите на движението като като ритуални жертви за личните си цели

26 години след създаването на ДПС на 4 януари 1990 г. във Варна, нито един от 23-та апостоли не е останал до почетния председател Ахмед Доган. С различни мотиви и аргументи Сокола успя да отстреля всеки един от тях, превръщайки ги в обикновени политически салфетки за мръсните си игри.

Продължава...

Маймуни през зимата

Ако тия дни живеете с усещането, че ви правят на маймуни, има си причина и тя не е, че 2016-та е годината на червената огнена маймуна.

Докато народът беше празнично опиянен, а мислите му се разпъваха на кръст между баницата, червеното вино, печената пуйка и мола, властите извършиха серия от озадачаващи действия - все в областта на енергетика. А накрая се самопровъзгласиха за спасители. Само не разбрахме от какво ни спасиха.

Продължава...

Кои влизат в последния списък на терористичните организации?

Определянето на Йордания за координатор на списъка на терористичните организации за страните, които участват в борбата срещу ИДИЛ е пряко признание не само за мястото и авторитета на хашемидското кралство в световните антитерористични действия, но и на доброто познаване на йорданските служби на терористичните субекти в региона. Първите стъпки са вече предприети, но както оповести официален представител на Аман „списъкът ще бъде съобщен в подходящ момент”. В същото време Йордания не определя, а само събира предложенията на основните фактори във военните действия срещу ИДИЛ и другите терористични субекти на сирийска и иракска територия.

Продължава...
Абонамент чрез RSS