Общество и власт

Публикации от Вторник, 29 март 2016

Местан блокира сметките на ДПС, готви „Възродителен процес” на партията

Отстраненият лидер на ДПС Лютви Местан блокира сметките на ДПС. Освен това се кани да направи "Възродитилен процес" в партията като я пререгистрира с новото име ДОСТ и отстрани всички, които го предадоха. Това научи Фрог нюз от обкръжението му.

Продължава...

Когато големите играят пинг-понг в Палмира

Превземането на града-музей, наречен още и "пустинната перла" Палмира се превърна в безпрецедентен политически казус, надхвърлящ значително обема на проведената 20-дневна операция срещу терористите от ИДИЛ. Възможно е да има капка истина в тезата на опозиционните среди, че, всъщност, предаденият на ИДИЛ град-символ през май 2015 г. беше върнат
на реалните му собственици през март 2016 г.

Продължава...

САЩ депортират семейство български музиканти, живели легално там 14 години

Семейство български музиканти и двете им родени в САЩ деца ще бъдат депортирани у нас тази сряда, въпреки че от 14 години родителите живеят и работят легално в Америка, пише новинарският сайт Cincinnati.com.

Става въпрос за семейството на Юлиян Стоянов и съпругата му Смиляна Лозанова. От 2002 г. те живеят в САЩ с поредица от визи за академично обучение, а властите на два пъти са отхвърляли молбите им да получат виза за постоянно пребиваване като работещи чужденци.

Последната им студентска виза изтича през 2013 г., когато Стоянов завършва докторантурата си в Консерваторията в Университета в Синсинати. Имиграционните власти отказват молбата на университета той да получи статут на постоянно пребиваващ служител.

Продължава...
Абонамент чрез RSS