Общество и власт

Публикации от Вторник, 01 март 2016

Простият родител е най-големият проблем на българското образование

На днешната матура по български език и литература се падна Яворов. Зрелостниците трябва да разсъждават върху стихотворението "Ще бъдеш в бяло". За тези, на които това стихотворение не им говори нищо, го припомняме:

Ще бъдеш в бяло

Ще бъдеш в бяло – с вейка от маслина
и като ангел в бяло облекло…
А мисля днес; света прогнил от зло
не е, щом той е твоята родина.
Продължава...

Daimler заменя роботите с хора - не могат да сглобяват качествено скъпите мерцедеси

Daimler започва да заменя роботите-служители на компанията в Зинделфинген с хора. Тунинг компания на Mercedes заменя работещите заради това, че сглобяването на Mercedes-Benz S класа може да се прави само от хора. Машините не успяват да изпълнят задачата. Според прогнозите след 20 години роботите ще изместят хората в голяма част от професиите, защото автоматизираните машини се справят по-добре в много отношения. В някои дейности обаче хората са незаменими.

Продължава...

Няколко неистини за гръцките блокади

Гръцките фермерски блокади предизвикаха неприятности, щети и справедлив гняв. Той обаче е съпътстван от откровени неистини, които водят до прибързани заключения и до решения със съмнителен ефект


Случващото се на българо-гръцката граница присъства повече от месец във всички новинарски емисии. Блокада с трактори от едната страна, после блокада с тирове от другата, километрични опашки и от двете. Много нерви и много силни думи. След като се чуха упреци, че „не прави нищо”, властта също се включи и заговори на езика на шофьорите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS