Общество и власт

Публикации от Сряда, 30 март 2016

"Водстрой 98" глътна и парите за Зимния дворец

Реконструкция на смятания за опасен Зимен дворец в София няма да се прави, защото правителството пренасочи предвидените 35 милиона лева за довършването на залата "Арена Бургас".

През изминалите години проектът за Зимния дворец в столицата не е реализиран поради възникнали административни процедури и производства, се казва в решението на правителството."В резултат на това предоставените средства са вложени по банкови сметки на "Академика 2011" и не могат да бъдат използвани за друга цел. Целесъобразно решение в създадената ситуация е средствата да бъдат инвестирани в алтернативен значим проект", е мнението на министерски съвет.

Продължава...

Кога Пеевски е правил бизнес, че да се оттегля от него?

Пеевски отказвал да участва занапред в български бизнес проекти, оттеглял се от бизнеса, спирал да "развива бизнес в България”, нямало да купува „Химко”, надявал се други "достатъчно сериозни инвеститори” (като него?) да изпълнят намерението му и да се заемат с „възраждането на предприятието”... Понеже тук (вместо да му благодарят за сторените добрини) се унищожавал бизнес, злепоставяло се доброто име на български фирми и се възпрепятствала дейността им чрез „необоснован политически натиск” и „негативни медийни кампании”.

Продължава...

Франция разби мрежа за кражби на произведения на изкуството

 

Служители в парижка аукционна къща успели да задигнат 275 тона ценни предмети

46 носачи и четирима аукционери от парижката аукционна къща "Друо" са съдени по обвинения в кражба на произведения на изкуството, бижута и старинни мебели, както и в създаване на престъпна група, покупка и продажба на откраднати вещи. Разследването срещу тях тече от 2009 година. Делото стартира преди дни и се очаква в началото на април да бъдат произнесени присъдите. Ако бъдат признати за виновни, всеки от подсъдимите може да получи 7 г. затвор и глоба в размер на 175 хиляди евро.

Продължава...
Абонамент чрез RSS