Общество и власт

Задкулисен инат праща община Елин Пелин на съд!

Криворазбран патриотизъм и управленско самочувствие газят закона

 

От гледна точка на конституцията и действащата нормативна уредба историята е повече от банална.

В землището на община Елин Пелин се намира находище за добив на кварцов пясък "Побит камък". Активната му експлоатация започва през 1965 година. До 1998 г. стопанисването на находището е възложено на държавното предприятие "Ватия" ЕАД, а след приватизацията му - на неговия правоприемник - "Ватия Холдинг" АД.

Продължава...

Фирми печелят солидни обезщетения заради незаконните актове на властта

Данъкоплатците плащат солидни обезщетения на фирми заради незаконните актове на данъчните, митниците и агенцията по храните, показа проучване на "Сега" по Закона за достъп до обществената информация. Общата сума е близо 4 млн. лв. и показва в колко много случаи тези държавни органи причиняват вреди на бизнеса.

Продължава...

Огнян Стефанов: До враговете ми!*

Драги врагове, имам новина за вас. На 6 март ми бе повдигнато ново обвинение. От Специализираната прокуратура. Става дума за мое участие в заговори, укриване на хора и нещо от този сорт. Не мога да бъда по-конкретен, защото от скалъпения текст не се разбира почти нищо.

Партизани ли съм щял да укривам, политици ли…

Заедно с мен е замесен и известен адвокат. Двамата в сговор сме кроили пъклените планове. Сговарянето било през пролетта на 2014 г., но прокуратурата реагира чак сега, защото сега се сетил да проговори главният свидетел по делото "КТБ" Бисер Лазов. Досега мълчал, но изведнъж съвестта му проговорила. Същият Бисер Лазов, който ограби по криминален начин немалка част от активите на фалираната банка, някои от които прехвърли на фирми и лица, свързани с Делян Пеевски, за които не сте публикували нито ред. За вас крадене на активи си е в реда на нещата…

Продължава...
Абонамент чрез RSS