Общество и власт

Казусът "Божков": голямо уиски сръбни, голяма дума не казвай! *

Колкото и да иска главният прокурор Иван Гешев да му повярваме, че атаката срещу хазартната империя на Васил Божков е продиктувана от най-чисти намерения, това трудно ще се  случи. Едно, защото все още липсва логичният отговор на въпроса "Къде дрема държавата 30 години, ако е вярна приказката, че Божков е проходил в бизнеса с незаконна валутна търговия пред софийската сладкарница "Магура?" И второ - защото г-н главният прокурор едва ли ще се престраши и ще погне както подчинените си, така и съответните МВР-служби, в търсене на истината за подадените сигнали и потулените разработки срещу Божков.

Продължава...

Досъдебният пъзел на разгрома*

Продължаваме оттам, където спряхме предишния път: сигналът на "Протестна мрежа", изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров на 25 февруари 2014 г. и разпоредената от него проверка на фактите в изложението: депутатът от ДПС Делян Пеевски, собственикът на КТБ Цветан Василев и новоизпеченият политик Николай Бареков (до 11 септември 2013-а той е изпълнителен директор на "ТВ 7") са в съмнителна (по-скоро престъпна) симбиоза. И богатеят за сметка на вложителите в банката. (Пет години след смъртта на КТБ - Част 1, Докладът на "Аликс партнърс": 800 000 евро за близалка менте! и Закони до поискване, прокурори на повикване)

Продължава...

Закони до поискване, прокурори на повикване

Не случайно приключихме втората част от сагата с едно словосъчетание - „новият главен прокурор“. Причините са очевидни. Досъдебното производство срещу Цветан Василев и компания (т.нар. мегадело) е организирано и проведено така, че по какъвто и начин да свърши съдебния процес, легендарната обективна истина да си остане все така неразкрита. (Пет години след смъртта на КТБ - Част 1 и Докладът на „Аликс партнърс“: 800 000 евро за близалка менте!)

Продължава...
Абонамент чрез RSS