Общество и власт

Публикации от септември 2017

Бляскавата премиера на филма XII А с продуцент Нели Беширова даде началото на учебната година

С бляскава премиера на първия учебен ден бе представен филмът “XII A”. Младежката лента е продължение на филма от миналата година – XI A, a продуценти на лентата са Дейвид Варод и 12 А ООД. Във фирмата пък основните движещи специалисти са бизнес дамата Нели Беширова, Гергана Ташкова, Татяна Педерсен и Мирела Ненчова. Копродуцент на продукцията е Александър Здравков, а независимият филм се разпространява от „А+ филмс“.

Нели Беширова

Премиерата се състоя в Cinema City Mall of Sofia, където на червения килим пристигна плеяда от родни звезди, които са любими актьори на цяла България.
Лицата, чиито имена се открояват в "XII A"са Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Мария Кавърджикова, Елена Бойчева и новите таланти в българското кино - Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев и Деян Георгиев.  Събитието уважи и легендата на българския театър и кино Татяня Лолова

От екипа припомниха, че огромният интерес към "XI A", провокира създаването на "XII A", с чиито персонажи и житейски ситуации може да се асоциира всеки от нас.

В сюжета на новата тийн продукция се проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им.
Великолепният сценарий спечелил режисьорката Магдалена Ралчева с изключителната си автентичност и актуалност, с живия, органичен диалог, с интересните персонажи. Темата за отношенията между учители и ученици е актуална и има голям успех и в българското, и в световното кино, отбелязва още Ралчева на премиерата.

Една от многобройните инициативи, съпътстващи кампанията на "XII A" e играта "Моят звезден клас", съвместно с радио и телевизия The voice. Благодарение на нея под светлината на прожекторите по време на премиерата премина цял гимназиален клас, получавайки уникалната възможност да стане част от невероятната галапремиера на филма "XII A".
 

Продължава...
Абонамент чрез RSS