Общество и власт

С бляскаво и запомнящо се коледно парти „Риск Инженеринг“ АД изпрати 2016 г.

Сезонът на бляскавите коледни партита отмина, но едно от тях ще се запомни за тази година – това на „Риск Инженеринг“ АД и фирмите от структурата на дружеството. За него специално дойде като гост-изпълнител балканската звезда Цеца Величкович. Именно нейното участие докара до еуфория гостите на фамозното парти.

Продължава...

Важното от Мароко

Кралство Мароко изпраща спешно помощ на бедстващи субсахарци от Нигер

Кралство Мароко изпраща спешно помощ на бедстващи субсахарци от Нигер, съобщиха от посолството на държавата в София. Изпращането на спешна помощ към Субсахарци изгонени от Нигер, които се намират в положение на крайна несигурност се налага заради проблемите с миграцията и хуманитарната криза, която се дължи на масовото експулсиране на Субсахарци от Нигер.

На 16 Декември 2016, 116 тона марокански основни хранителни продукти, палатки и одеяла са били изпратени на експулсирани Субсахарци,  намиращи се в център разположен в северната част на Нигер. Хуманитарната помощ се осигурява от Фондацията за Солидарност Мохамед V, мароканската Агенцията за международно сътрудничество и Министерството на Вътрешните Работи.

Цялото съобщение на английски език можете да видите по-долуНационалната комисия за узаконяване и интеграция на имигрантите започва втората фаза от плана си за действие

Националната комисия за узаконяване и интеграция на имигрантите в Мароко започнa втората фаза на интеграция на хора в нерегламентирано положение, съобщиха от ведомството.  Икономическата и социалната интеграция на нелегални имигранти, главно на тези от субсахарните страни, с помощта на справедливи и разумни стандарти е важна политика за Кралство Мароко,базирана на хуманитарните ценности.

Като се има предвид успеха на първия етап на кампанията за узаконяване която се състоя през 2014 г. и в съответствие с най-високите инструкции на Негово Величество Крал Мохамед VI за втората фаза на кампанията за узаконяване на статута на нелегалните имигранти в Мароко която вече e планирана за края на 2016 г.

Цялото съобщение на английски език можете да видите по-долу

 

Създава се Асоциация на координаторите на семействата и приятелите на жертвите на "Gdim Izik"

Създава се Асоциация на координаторите на семействата и приятелите на жертвите на "Gdim Izik". Организацията бе основана на 9 декември, 2016 г. в Рабат, по повод 10 декември -Ден на правата на човека, честван  всяка година.

Целта на Асоциацията е да информира за жертвите на Gdeim Izik:11 души са били убити по време на  извеждането от лагерa на Gdeim Izik  на 8 ноември, 2010 г., предградие на град Лааюн.Те са били членове на обществени организации, мъченици в името на националния дълг. Асоциацията  има също за цел да представлява семействата на жертвите в различните национални и международни форуми  и да защитава законните интереси на семействата на жертвите.

Цялото съобщение на английски език можете да видите по-долу

Продължава...

Катар – най-проспериращата страна в Залива

Катар е държава с излаз към морето. Близостта на страната с него е породила древните отношения между жителите, вълните и загадъчния свят на морето. Това е определило вида на професиите преди подемът през ерата на петрола. Мнозина са работили като рибари и ловци на перли. Тези професии са диктували общите черти на културата в Катар, включително фолклорното изкуство, музиката и танците, както и цялостното обществено поведение, създало националните традиции и обичаи.

Продължава...
Абонамент чрез RSS