Общество и власт

Нели Беширова и Григоров Рейсинг Тийм ще си партнират и през 2018 г. за повече победи

Нели Беширова и Григоров Рейсинг Тийм ще си партнират и през 2018 г. за повече победи

„Риск Инженеринг“ АД и „Енекод“ АД ще продължат партньорството си с младата звезда на българския автомобилизъм Григор Григоров в името на успеха. И през предстоящия рали сезон 2018 г. състезателят и целия му екип ще могат да разчитат на подкрепа в лицето на Изпълнителния Директор и собственик на компаниите – Нели Беширова. Това стана ясно при представянето на целите за предстоящия сезон 2018 на Григоров Рейсинг Тийм с двете компании, на пресконференция в сградата на “Риск Инженеринг” АД. „За нас е удоволствие да подкрепим усилията в спорта на такива млади и амбициозни хора. Нещо повече, за нас е чест да бъдем заедно с екипа на Григоров Рейсинг Тийм.“, сподели Беширова.


Григор Григоров пък ще има нов навигатор за предстоящия сезон в рали спорта. Той се казва Йордан Йорданов и вече е част от екипа, стана ясно при представянето на плановете им за рали сезон 2018. Григоров записа впечатляващо силен сезон през 2017 г. и взе Европейския рали трофей на ФИА (Балканска зона) в клас ERT3 и в клас Джуниър за 2017 г. Наскоро той бе отличен специално от спортния министър Красен Кралев. За новия сезон Гиргор отново ще кара с Пежо 208 R2.

За настоящия сезон екипът е планирал участие в 3 различни шампионата (TER, ERT и национален рали шампионат), 11 различни държави и общо 14 старта. Основната цел е класиране в топ 3 и потенциална шампионска титла в категория Junior и ERT3, както и шампионска титла в генералното класиране на националния рали шампионат.

Автомобилът ще бъде с нов дизайн на окраската, нов технически екип ще обслужва екипажа Григоров/Йорданов. Промяната на навигатора е наложителна, след като досегашният партньор на Гришо продължава в чужбина следващата степен на своето образование.
„Целите ни за 2018 г. са да повторим успеха си в Европейския Рали Трофей (Балканска зона), както и първото място в националното първенство, заяви Григор. - Това ще ни даде възможност отново да участваме във финала на трофея. Защото тази година, допреди отпадането, водехме на чуждата конкуренция с повече от 2 мин."

„Ще направим всичко възможно тази година българският автомобилен спорт да се гордее с това, което може да направи Григоров Рейсинг Тим, обяви мениджъра на тима и баща на пилота Григор Григоров-старши. – Като клуб ще направим тази година всичко в много по-добър аспект.“

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев връчи на Нели Беширова специално изработен плакет, заради подкрепата, която екипажът на Григор получаваше през миналия сезон от „Риск Инженеринг“ АД и „Енекод“ АД.

Коментари

нагоре