Общество и власт

Състезателят на „Енекод“ Григор Григоров връща България в европейските рали серии

Състезателят на „Енекод“ Григор Григоров връща България в европейските рали серии

Пилотът е единственият българин, който ще се състезава в "Джуниър ERC" тази година

Предстоящият сезон се очертава силен за един от безспорно най-добрите рали състезатели у нас - Григор Григоров е първият българин, който се регистрира за участие в Джуниър ERC шампионата през 2019 година. Така той прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати.

Състезателят на ENEKOD ще участва със своя състезателен автомобил PEUGEOT 208 R2 и отново ще бъде с екипа си Grigorov Racing Team. 24-годишният пилот няма търпение да се включи в шампионата. По думите му именно Джуниър ERC шампионата е правилният път към голямата сцена и до този момент се е стигнало с неоценимата подкрепа на дългогодишния му генерален спонсор ENEKOD и г-жа Нели Беширова. "Те повярваха в таланта ми и остават с мен през новия сезон", сподели Григоров.

"Не е тайна, че всеки пилот се състезава с желанието да спечели, но тъй като това е изцяло ново предизвикателство за мен, трябва да бъда честен  към себе си и към екипа си - затова ще си поставим реалистични цели, които ще следваме през цялата година - коментира Григоров. - За този сезон основната ни цел е да влезем в шампионата и да покажем стабилно, сигурно темпо, като при всеки покрит пробег, ще се стараем да подобряваме цялостното си представяне и ще натрупаме безценен опит и впечатления за сезон 2020", категоричен е той.

Участието в този шампионат е само една стъпка от дългосрочните амбиции на Григор да заеме водеща позиция в Световния рали шампионат.

Видео - тук!

Коментари

нагоре