Общество и власт

Българска марка триумфира на пазара в Сърбия

“Дилмано Дилберо” планира да открие и цех с над 50 работни места

“Дилмано Дилберо” влезе в една от най-големите търговски вериги в Сърбия с първия си магазин в Община Сврълиг край Ниш, в партньорство с веригата “Подунавле”.

Инвеститор е собственикът на “Риск Инженеринг” АД Нели Беширова, а новооткритият обект е най-големият в района със своите 250 кв. м. и над 3000 артикула.

Добрите цени и високото качество на продуктите станаха причина за дълги опашки пред касите още в първия ден. Сред най-атрактивните стоки е и продукцията на “Дилмано Дилберо” – българска марка, която предлага богат асортимент от консервирани продукти, пастети, сосове, пюрета, сладка и конфитюри у нас и в чужбина (Германия, Канада, САЩ, Австралия, Русия и Израел).

Новият супермаркет бе осветен от отец Варнава Николич от манастира “Св. Архангел Габриел” в Пирковец, а на откриването присъстваха кметът на общината Йелена Трифунович, общински съветници и медии.

“Радостна съм, че с откриването на обекта районът буквално се оживи. Това е само първата крачка, предстои изграждането и оборудването на цех, в който ще бъдат заети над 50 души, а продукцията ще стига до цялата търговска мрежа в Сърбия”, коментира Нели Беширова.

Продължава...

В Деня на Будителите откриха ремонтирания Дом за ветераните на културата и изкуствата

За първи път тази зима обитателите на дома ще имат парно и топла вода


Домът за ветерани на културата и изкуствата в София е създаден преди повече от половин век по идея оперната певица Нели Карова. Предложението й било издръжката на възрастни, известни, заслужили ветерани на изкуството, които с творчеството си са допринесли за развитието и разпространението на българската култура у нас и по света, да бъде поета от държавата.

Първоначално домът се помещавал в сграда с достатъчно удобства за своите обитатели, но след временното му преместване в квартал “Захарна фабрика”, ситуацията се оказала постоянна, а условията за живот се влошавали. Сградата беше гредоред, с общ санитарен възел, с остаряла канализация и падаща мазилка, а днес обитателите му празнуваха Деня на будителите в обновена обстановка и заедно със своя блгодетел - Нели Беширова. По нейна инициатива преди месец започва подобряване на условията в дома - изградени са санитарни възли в стаите, сменени са над 300 метра канализация, ремонтирано е котелното отделение, стаите са шпакловани, измазани и боядисани, направен е освежаващ ремонт, ще има и безплатен интернет за всички. Капацитетът на дома е 20 души, към момента тук са настанени 13 творци в пенсионна възраст.

“Такава помощ получаваме за първи път и искрено благодарим за добрината ви!” - с тези думи директорът на дома Галина Алтимирска посрещна Нели Беширова. Тя на свой ред пожела на всички “да бъдат здрави и да запазят светлината си”.  

Средствата за ремонта и поддръжката на дома са от фирма „Енекод“ - единственият лицензиран търговец на електроенергия, собственост на Нели Беширова.

Продължава...

Неочакван подарък за първия учебен ден получиха първокласници в страната

Книжката „Умно дете си ти, Тино!“ на Нели Беширова зарадва първокласниците от 38-мо Основно училище „Васил Априлов“ в София и от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Козлодуй. Училищните ръководства и на двете учебни заведения приеха с радост дарението на Нели Беширова - изпълнителен директор и председател на борда на директорите на „Риск Инженеринг“ АД.

Тино всъщност е Константин и заедно със своя мъдър дядо, двамата са главните герои на детската книжка, припомня авторката, която в забързаното си ежедневие успява да намери време и за малките читатели. „Исках да предам на моята дъщеря всички добри неща, които съм научила от моя дядо Стефан и които са полезни за всеки един човек по пътя му към зрелостта” – разказва Нели Беширова. Според нея „днешните деца имат необходимост да научат повече за изконните човешки ценности, защото много от тях израстват в един виртуален свят на измислени герои от електронни игри и анимационни филмчета, които крадат от детството им“.

„На добър час по пътя на знанието и мъдростта, мило дете! Превземай света с Вяра, надежда и Любов“ - личното посление от авторката, към всеки от първокласниците.

Продължава...
Абонамент чрез RSS