Общество и власт

Схватката "Гешев срещу Радев" е подигравка с демокрацията!

Освен незаконното подслушване на държавния глава, прокуратурата е изконсумирала още няколко груби закононарушения. Едно от тях е цивилни магистрати да разследват военнослужещи. 

 

Безспорно тиражирането на СРС-стенограмите от подслушването на президента Румен Радев и командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков е скандал.

Още по-безспорно е, че този скандал гони две цели - омаскаряването на държавния глава и "повишаването" на главния прокурор от чин "Господар на обвинението и досъдебното производство" в ранг - "Едноличен господар на съдебната власт"!

Продължава...

В община "Марица" измислиха как да няма второ Войводино?

Странно нещо е българският кмет.

Особено в по-ново време.

Детските му мечти са две.

Първата е да притежава цялата власт, т.е. да определя данъците и таксите, да продава и дава под наем общинската собственост, да стопанисва подземните ресурси, да харчи общинския бюджет - както му хрумне. Еднолично, разбира се.  

Втората му мечта е двупосочна: хем да ползва държавния бюджет като златното магаре от приказките (онова, което започва да ака жълтици щом го потупаш по гърба и произнесеш вълшебната думичка „Бриклебрит“), хем да не носи никаква отговорност. Както за постъпките, така и за простъпките си (според Тълковния речник - провинение, нарушение, грешка, вина, престъпление, грях, прегрешение и т.н.).

Продължава...

Григор Григоров: Не изключвам възможността съвсем скоро българин да победи в клас "Джуниър" на европейския рали шампионат!

Броени дни преди да замине за Европейския рали шампионат, състезателят на "ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ", Григор Григоров даде пресконференция за българските медии. Той разкри детайли около подготовката си за настоящия сезон, обяви програмата си и целите, които екипът си поставя.

Продължава...
Абонамент чрез RSS